HACCP
Az amerikai Repülésügyi és Űrkutatási Hivatal (NASA) szakemberei kidolgoztattak egy olyan módszert, amellyel a lehető legkisebbre csökkenthető annak kockázata, hogy az űrhajósok által elfogyasztott élelmiszerek mikrobiológiai, vagy bármilyen más veszélyt hordozzanak. Végső megállapításként rámutattak arra, hogy a minőségellenőrzés hagyományos módszereivel nincs mód az élelmiszer-biztonsági problémák megoldására.
Nem elegendő, ha csak a végterméket és a nyersanyagot vizsgáljuk, ki kell alakítani a teljes eljárás fölötti ellenőrzést, amibe be kell vonni a nyersanyagokat, a feldolgozási környezetet és az embereket is.
“Az élelmiszerbe a minőséget nem belevizsgálni, hanem belegyártani kell!”
Magyarországnak az Európai Unióhoz történő 2004. május 1-jei csatlakozása kötelezettséget is jelentett a tekintetben, hogy a közösség elvárásai, előírásai érvényesüljenek. Ennek megfelelően az élelmiszer kis- és középvállalkozásoknak élelmiszer kereskedelmi egységeknek rendszerbe foglalt és dokumentált, a jó élelmiszer-higiéniai gyakorlatnak megfelelő élelmiszer-biztonsági előírások szerint kell tevékenykedniük.
A jogszabályi előíráson túlmenően a HACCP rendszer működtetése az egyetlen lehetőségünk arra, hogy írásos dokumentumokkal is igazoljuk, mi megtettünk minden tőlünk ésszerűen elvárható óvintézkedést a fogyasztóink egészségének védelme érdekében.
Ezt az elvet figyelembe véve társaságunk együttműködik a HACCP kialakításában, időszakos felülvizsgálatában, valamint a dolgozók oktatásában.
Szolgáltatásunkat nem mennyiségre, hanem minőségre, használhatóságra készítjük, azaz nem a sok-sok oldalas leírásra törekszünk, hanem az érdemi kontroll és intézkedések kialakítására. Ennek köszönhetően az egyszerűségre és könnyű használhatóságra fókuszálunk, de ennek ellenére megfelel mind a Magyar Élelmiszerkönyv és az EU- előírásoknak.